Mivel nagyon szeretek konyhabűvészkedni, természetesen adja magát, hogy lesz gasztro szekció is, néha receptekkel és fotókkal. Mindamellett, hogy számomra az egyik kikapcsolódási forma a kreatív főzés (kimondottan szeretek borral főzni, néha még az ételbe is teszek, haha :)), ezer örömmel kipróbálok furcsaságokat is.

A mai vacsorámat nem nevezném furának, a tegnapit már inkább. Bizarrul zöld, azaz spirulina algás, joghurtos krumplisaláta (későbbi fázisban főtt tojással, egy kis hússal és paradicsommal).

Az algát múlt héten vettem, por formában, mikor éppen szőlőmagolajat kerestem. Utánanéztem előtte, hogy mégis mitől szuperkaja: kivételesen nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, esszenciális aminosavakat, és kiváló teljes fehérjeforrás. Gondoltam, oké, nincs horrorisztikus ára, kipróbálom. Hazahoztam. Majd kibontottam.... Háááát, az a szag! :D Ez nem illat, ez szag... Nem is mertem megkóstolni egy vagy két napig. A zacskón azt írják, hogy valamilyen gyümölcslébe, vagy paradicsomlébe keverve fogyasszuk. Gyümölcslébe keverve kimondottan gusztustalan lett, és miután megittam, nem voltam biztos benne, hogy nem látom viszont... (Végül nem láttam.) Ezen élmény után pár napig ismét hozzá se nyúltam, majd kipróbáltam rizses húsba keverve, és tádám, szinte fel sem tűnt! Jó, hát a méregzöld árnyalatú rizses hús nem mindennapi látvány, nagy szerencsém, hogy vizuálisan (is) edzett falusi lány vagyok, aki megboldogult hajadonkorában jónéhány disznótoron asszisztált. Az utolsó talán 7 éve volt, akkor már a hajnali pálinkázásban is szabad volt részt vennem, na de mindegy, elkanyarodtam :) Na szóval, a fotón látható alkotásban is egész jól elveszett az alga íze (hálaazégnek). Müzlibe keverve már nem bizonyult ilyen nyerő ötletnek, az édes ízekkel számomra egyáltalán nem passzol, így nagyjából be is lőttem a felhasználási területet.

Visszakanyarodva egy gondolat erejéig a disznótorra, csak annyi, hogy a furcsaság is relatiív. Nekem (nekünk itt) mennyire fura ez a büdös, zöld por, míg más országokban minket néznek hülyének, mert megesszük a disznót, vagy a csont/agyvelőt, illetve a marhagyomrot, illetve megint máshol fogyasztanak rohasztott heringet, meg macskát. De hát így szép a világ, ha színes és változatos, s engem speciel gyönyörködtet ez a változatosság, és hálás vagyok, amiért van lehetőségem mindezt a messziről jött cuccot ki is próbálni.